"Tinginių balandėlių" vištienos apkepas su perlinėmis kruopomis - sotu, skanu ir paprasta!

2019-09-19 Autorius Rasos virtuvės užrašai

"Tinginių balandėlių" vištienos apkepas su perlinėmis kruopomis - sotu, skanu ir paprasta!
Gamindama naudojau kepimo indą 22×28 centimetrų dydžio.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perlines kruopas pamerkiame visai nakčiai, o kitą dieną išverdame.
  2. 2. Po to sumalkite vištienos file kartu su svogūnu bei česnaku.
  3. Reklama
  4. 3. Faršą dedame į dubenį, beriame druskos, pipirų ir paprikos miltelių, dedame virtas perlines kruopas ir viską gerai išminkome iki vientisos masės.
  5. 4. Kopūstą supjaustome smulkiai juostelėmis, pasūdome ir pamaigome rankomis, kad suminkštėtų.
  6. 5. Per burokinę tarką sutarkuojame morkas bei fermentinį sūrį.
  7. 6. Susmulkiname krapus.
  8. 7. Visus šiuos produktus padaliname į dvi lygias dalis.
  9. 8. Kepimo indą sutepame aliejumi ir sluoksniuojame: pradžioje dedame dalį supjaustytų kopūstų; sutarkuotas morkas; susmulkintus krapus; sutarkuotą fermentinį sūrį (50 gramų); tolygiai sudedame paruoštą faršo sluoksnį ir išlyginame jo paviršių; morkos; krapai; fermentinis sūris (50 gramų); kopūstai; tepame sluoksnį grietinės ir ant viršaus uždedame supjaustytus pomidorus.
  10. 9. Kepimo indą uždengiame su folija ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 65 minutes.
  11. 10. Likus maždaug 15 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimame ir užberiame sutarkuoto sūrio.
  12. 11. Patiekiame su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, taip pat galima valgyti ir be jokių priedų. Skanaus!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau vištienos apkepų receptų rasite: Vištienos apkepai.
"Tinginių balandėlių" vištienos apkepas su perlinėmis kruopomis - sotu, skanu ir paprasta!
"Tinginių balandėlių" vištienos apkepas su perlinėmis kruopomis - sotu, skanu ir paprasta!
"Tinginių balandėlių" vištienos apkepas su perlinėmis kruopomis - sotu, skanu ir paprasta!
"Tinginių balandėlių" vištienos apkepas su perlinėmis kruopomis - sotu, skanu ir paprasta!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
(4)
Medaus ir sojos vištiena
(11)