Medaus ir sojos vištiena

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Medaus ir sojos vištiena
Kartais būna patiekalų, kurie labai skanūs, bet tą skanumą perteikti fotografijoje būna itin sunku. Šis vienas iš tokių. Bandžiau visaip nufotografuoti, bet niekaip nepavyko, taip kaip norėčiau. O pats rezultatas tikrai nuostabus, kurį norėčiau girti ir girti. Galiu tik patikinti, kad šis vištienos patiekalas, mūsų šeimoje bus ne kartą patiektas. Pabandykite ir Jūs.

Ingredientai

    • vištienos blauzdelių: 4-5
    • česnako skiltelių: 2 (smulkiai pjaustytų)
    • sojos padažo: 3 šaukštų
    • skysto medaus: 3 šaukštų
    • sezamų aliejaus: 1 šaukšto
    • čili paprikos miltelių
    Patiekimui
    • sezamo sėklos
    • svogūnų laiškai (smulkinti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje dubenyje sumaišome supjaustytą česnaką, soją, medų, sezamų aliejų bei čili miltelius. Į marinatą sudedame vištieną bei gerai įmasažuojame.
  2. 2. Tuomet vištieną dedame į šaldytuvą bent 40 minučiui pasimarinuoti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros. Su folija išklojame kepimo skardą.
  5. 4. Po to sudedame vištieną, apliejame marinatu bei kepame maždaug 60 minučių arba kol iškeps.
  6. 5. Galiausiai tiekiame apibarstydami sezamų sėklomis bei susmulkintais svogūnų laiškais. Skanaujame!
Persiškas vištienos troškinys su abrikosais
(1)
Kinietiški vištienos sparneliai
(4)