Pyragas po kokoso patalu

2018-10-30 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas po kokoso patalu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 170-200 gramų
    • kiaušinių tryniai: 4
    • tirpintas sviestas: 200 gramų (arba kepinių margarinas)
    • pienas: 200 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • druska: žiupsnelio
    Kokoso sluoksniui:
    • kambario temperatūros kiaušinių baltymai: 4
    • cukrus: 120 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • kokoso drožlės: 175
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlai į dubenį suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir druską, supilame kiaušinių trynius bei gerai paplakame, tuomet supilame tirpintą sviestą, išmaišome. Pilame pieną, suberiame persijotus miltus, kepimo miltelius bei užmaišome tešlą.
  2. 2. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių temperatūros. Tešlą sukrečiame į stačiakampę sviestu išteptą bei miltais pabarstytą formą. Dedame į orkaitę bei kepame maždaug 20-25 minutes. Po to išimame bei padedame pravėsti, kol gaminsime kokoso sluoksnį (5-10 minučių).
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakame iki standžių putų bei palaipsniui, ne visą iškart beriame cukrų, išplakdamos jį kartu su baltymais kol visiškai ištirpsta (darome taip kaip daroma masė morengams). Suberiame kokoso drožles bei atsargiai mentele įmaišome į baltymus.
  5. 4. Visą kokosinę masę krečiame ant pravėsusio pyrago, paskirstome ją per visą plotą bei dedame atgal į orkaitę sumažinusios kaitrą iki 140 laipsnių. Kepame dar maždaug 15-20 minučių. Patiekiame ir mėgaujamės!
  6. 5. Pastebėjimas: Jeigu norisi, galite papuošti apšlaksčiusios ištirpintu šokoladu.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
(9)