silkės filė: 300 gramų (sūdyta, marinuota ar ruošta aliejuje)
morkos: 300 gramų
bruknės: 0,5 stiklinės (spanguolės arba šaltalankiai, gali būti šviežios ar šaldytos)
svogūnai: 1 nedidelio (~80 gramų)
citrinos: 1 (arba 2 valgomieji šaukštai obuolių ar vyno acto, 5% stiprumo)
lauro lapai: 1
juodieji pipiriukai: 6-8 grūdelių
įvairūs prieskoniai (garstyčios, kalendra, čili pipirai): 1 arbatinio šaukštelio (neprivaloma)
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
cukrus: 1 valgomojo šaukšto (galima ir truputį daugiau)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia paragaukite silkę, jeigu silkė iškart skani, tai jos marinuoti nereikia, tik ją atidėti šaldytuve iki kol bus paruoštos daržovės ir sumaišyti su daržovėmis prieš pat tiekiant į stalą. Jeigu silkė yra labai sūri - daržovių marinatą ruoškite saldesnį bei jame marinuokite silkę. Jeigu silkė stokoja prieskonių - daugiau prieskonių žerkite į marinatą bei jame marinuokite daržoves kartu su silke.
2. Silkių file nukoškite. Indelyje esančius prieskonius bei daržoves paragaukite - skanius bei gražius susmulkinus galite panaudoti silkės ruošimui, jeigu neskanūs ir negražūs - išmeskite.
Reklama
3. Tuomet svogūną supjaustykite plonais žiedais. Morkas nuskuskite bei supjaustykite maždaug vienodo plonumo juostelėmis. Tada morkas blanširuokite, t.y. apliekite verdančiu vandeniu bei dar pavirkite ne ilgiau 2 minučių. Morkas atvėsinkite po šalto vandens srove bei supjaustykite smulkiais kubeliais. Morkos turi likti beveik kietos.