Česnakinės bulvių skiltelės - šitaip paruoštos bulvės tapo mano mėgstamiausiomis!

2019-01-30 Autorius Lithuanian in the USA

Česnakinės bulvių skiltelės - šitaip paruoštos bulvės tapo mano mėgstamiausiomis!
Tokios bulvytės gaunasi traškios išorėje, minkštos viduje bei labai gardžios. Bulvių skiltelės savo aromatu nuostabiu aromatu, garantuotai privilios visus namiškius į virtuvę. Tiems, kas mėgsta česnakines bulvytes, tokios bulvių skiltelės tikrai taps vienomis mėgiamiausių. Šitaip paruoštas bulves galime patiekti su įvairiausiais pagrindiniais patiekalais, nors man jos gardžiausios tiesiog vienos arba su mėgstamais padažais. Česnakinėms bulvių skiltelėms pagaminti idealiausia rinktis bulves labai plona odele arba tiesiog šviežias bulves. Bulvių rūšis tikrai nėra svarbi, naudokite tokias, kokias labiausiai mėgstate bei įprastai naudojate ruoštdamos kitus patiekalus.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 6 (vid. dydžio)
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 5 skiltelių
    • susmulkintos šviežios petražolės: 1 saujos
    • druska
    • šviežiai malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Sviestą išlydykite mikrobangėje. Česnako skilteles nulupkite, 3 skilteles sutrinkite česnako spaustuku.
  2. 2. Tuomet bulves gerai nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis bei sudėkite į dubenį. Sumaišykite su 1,5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus, 1,5 valgomojo šaukšto lydyto sviesto bei sutrintu česnaku. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ant orkaitės skardos patieskite kepimo popieriaus, sudėkite bulves taip, kad skiltelės nesiliestų tarpusavyje. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, po to apverskite bei dar kepkite maždaug 15-20 minučių, kol bulvės gražiai apskrunda.
  5. 4. Sutriname dvi česnako skilteles, viename indelyje sumaišykite kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi bei petražole.
  6. 5. Paskui iškepusias bulvių skilteles sudėkite į vieną dubenį, sumaišykite su sviesto bei aliejaus mišiniu. Jeigu reikia dar įdėkite druskos ir juodųjų pipirų.
  7. 6. Iškart patiekite! Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių patiekalai.
Česnakinės bulvių skiltelės - šitaip paruoštos bulvės tapo mano mėgstamiausiomis!
Kalakutienos troškinys su bulvėmis orkaitėje
(1)
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
(1)