Cukinijų blyneliai su kukurūzų miltais

2018-08-15 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijų blyneliai su kukurūzų miltais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukinijos: 2 (vidutinio dydžio)
    • morkos: 1
    • poras: 0,5 stiebo
    • smulkinti krapai: 1 saujos
    • smulkintos petražolės: 1 saujos
    • kukurūzų miltai: 2 šaukštų
    • kiaušiniai: 1-2
    • sūris: ~50 gramų (tinka bet koks, aš naudoju kartais fetą, kartais parmezaną)
    • druska
    • malti pipirai
    • aliejus (kepimui)
    Padažui:
    • Graikiškas jogurtas: 1-2 šaukštų su kaupu
    • džiovintos mėtos: žiupsnio
    • smulkintos šviežios mėtos: žiupsnio
    • druska
    • alyvuogių aliejus
    • sezamo pasta (tahini): 1 šaukštelio (nebūtina)
    • česnakas: 1 nedidelės skiltelės (sutrintos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukinijas sutarkuokite stambiąja tarkos puse, morką tarkuokite jau smulkesniąja puse, nes jos kiek ilgiau kepa, įberkite druskos, išmaišykite bei atidėkite į šoną maždaug 10-15minučių.
  2. 2. Tuomet labai smulkiai supjaustykite porą, sudėkite krapus, petražoles, sutarkuotą sūrį, kukurūzų miltus bei išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada imkite po saują cukinijų mišinio bei nuspauskite atsiradusį skystį, sudėkite į mišinį su sūriu.
  5. 4. Po to įkulkite kiaušinį, berkite pipirų bei viska gerai išmaišiusios kepkite įkaintintame aliejuje.
  6. 5. Kepimo pradžioje kepkite ant didesnės ugnies, paskui pamažinkite.
  7. 6. Padažas: Visus nurodytus produktus gerai išmaišykite tarpusavyje bei patiekiame atskirame inde. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau cukinijų blynelių receptų rasite: Cukinijų blyneliai.
Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)
(2)