1. Pirmiausia iki 180 laipsnių temperatūros įkaitiname orkaitę bei išklojame 12 keksiukų formą popieriniais keksiukų krepšeliais. Į kiekvieną keksiukų krepšelį dedame po vieną sausainį.
2. Tuomet 4 likusius sausainius sutrupiname, padedame į šalį. Dubenyje sumaišome kreminį sūrį, grietinę, cukrų, vanilę, kiaušinius bei druską. Beriame sutrupintus sausainius bei įmaišome į tešlą.
3. Tada tešlą paskirstome į keksiukų krepšelius bei dedame į orkaitę kepti apie 15 minučių.
4. Išėmusios iš orkaitės paliekame maždaug 20 minučių atvėsti, po to išimame pyragaičius iš keksiukų formos bei dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms. Skanaujame!
5. Pastebėjimas: Kepame pyragaičius apie 15 minučių, kol kraštai pakils bei sutvirtės, o vidus vis dar bus truputį „banguojantis“. Pirmą kartą pabijojau bei kepiau 5 minutėms ilgiau, pyragaičiai labiau pagelto bei buvo tvirtesni. Bet trumpiau keptų pyragaičių tekstūra buvo daug geresnė, o ir atrodė jie daug patraukliau, baltesni.
6. Pastebėjimas: Iškeptus pyragaičius paliekame keksiukų formoje ma=daug 20 minučių, kad pravėstų, ir tik tuomet išimame. Pyragaičius dedame bent 3 valandoms į šaldytuvą – juk tai sūrio pyragaičiai, jiems reikia atvėsti bei pastovėti šaldytuve. Po 3 valandų galite ragauti, labai skanu! O jei pastovės dar ilgiau šaldytuve, bus tik dar geriau.