Oliverio laidoje nusižiūrėjau paprastos, bet tobulos svogūnų sriubos receptą, kuris puikiai pavyksta. Dalinuosi ir su Jumis. Valgysite ir dar norėsite.
Ingredientai
svogūnai: 1,1 kilogramo (nulupti ir supjaustyti kubeliais)
šviežias čiobrelis: 1 saujos (nuskinti lapelius)
česnakas: 6 skiltelių (nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais)
sultinys: 1,3 litro (vištienos, jautienos ar daržovių)
jūros druska
šviežiai malti pipirai
prancūziški batonai: 1 (arba ciabata - itališka duonelė)
griujerio sūris: 115 gramų (arba kitas, kuris lydosi)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į puodą storu dugnu ir nesvylančia danga įpilame alyvuogių aliejaus, įdedame gabaliuką sviesto, sudedame visus svogūnus, čiobrelius, česnakus ir įmetame lauro lapą.
2. Uždengiame ir kepame ant mažos kaitros maždaug 15 minučių, bet neleidžiame svogūnams pageltonuoti.
3. Kartas nuo karto pamaišome, kad svogūnai nepriliptų prie dugno. Kuo silpnesnė kaitra, tuo geriau.
4. Po to nukeliame dangtį, padidiname ugnį ir pakepame svogūnus, kad nusidažytų šviesia auksine spalva. Skonis gausis saldesnis, o kvapai išties išryškės.
5. Supilame sultinį, sumažiname kaitrą ir verdame maždaug 20 minučių.
6. Pagal savo skonį įberiame druskos bei pipirų.
7. Išpilstome sriubą į dubenėlius ir patiekiame su sutarkuotu sūriu, kurio kiekvienas įsideda į sriubą pagal savo skonį (galite naudoti ir lydytą sūrį - sriubos lėkštei - vienas šaukštas tokio sūrio).
8. Patiekiame su paskrudintu prancūzišku batonu. Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau svogūnų sriubų receptų rasite: Svogūnų sriubos.