Raudonųjų serbentų padažas paukštienai žiemai

2018-08-20 Autorius Jurgittos receptai

Raudonųjų serbentų padažas paukštienai žiemai

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • raudonieji serbentai: 500 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • 9% actas: 50 mililitrų (arba 6% - 35 mililitrų)
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • kvapieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • susmulkintas česnakas: 4 skiltelių (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių serbentus berkite į puodą bei patraiškykite bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys (arba galima šiek tiek pamalti blenderiu). Tuomet statykite ant ugnies bei pakaitinkite iki užvirimo. Nukelkite nuo ugnies, suberrkite cukrų, ir dar šiek tiek maišydamos pakaitinkite, kol ištirps cukrus.
  2. 2. Po to sudėkite prieskonius, druską, česnaką ir actą, išmaišykite, vėl pakaitinkite ant nedidelės ugnies kelias minutes. Tada išpilstykite į sterilius stiklainiukus bei laikykite šaldytuve. Mėgaukitės!
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Nuo šiol tikrai turėsiu kur panaudoti raudonuosius serbentus. Itin gardus padažas ir ypač prie keptos vištienos. Ingredientų kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį, ypač pipirus ir druską. Česnako galima nedėti, bet jeigu norisi pikantiško aštresnio skonio - jis čia nerealiai tinka.
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Naminis pomidorų padažas su bazilikais
(1)