Orkaitėje keptas pomidorų padažas su česnakais

2019-08-19 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje keptas pomidorų padažas su česnakais
Labai noriu pasidalinti su mūsų skaitytojais super lengvu ir paprastu būdu pasigaminti keptų pomidorų padažą orkaitėje. Taip, žinau, kad tai skamba tikrai neįprastai. Kas be galo yra patogu, tai nereikia stovėti prie puodo bei nuolatos prižiūrėti virimo proceso. Trumpai tariant, labai rekomenduoju išmėginti ir tuo patiems įsitikinti.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 litrai ir 300 mililitrų padažo.

Ingredientai

    • pomidorai: 2 kilogramų
    • svogūnai: 3 (dideli)
    • česnakas: 10 skiltelių
    • cukrus: 100-120 gramų
    • actas: 70 mililitrų
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • džiovintas bazilikas: 1 valgomojo šaukšto
    • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grūstos čili paprikos: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į gilią kepimo skardą sudedame gabaliukais supjaustytus pomidorus, svogūnus, griežinėliais - česnakus, suberiame cukrų, supilame actą, druską bei prieskonius.
  2. 2. Viską išmaišome bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 70 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tada viską perdedame į didelį puodą, sumalame su blenderiu iki vientisos masės.
  5. 4. Užkaičiame ir kai tik užvirs, supilame į iškaitintus stiklainius.
  6. 5. Pastebėjimas: Pas mane dominavo geltonos spalvos pomidorai, todėl atitinkamai gavosi ir tokia graži padažo spalva.

Vilma

Kepiau ne 70 min, o 120 min, bet vistiek zali svogunai, ir temperatura 200 С , bet nenugaravo skystis!!! Kas cia per receptas keistas?
Atsakyti