Tiesiog privalote išmėginti šį padažą, mūsų šeimai ir visiems draugams jis vasaros atradimas. Labai paskanina šašlykus. :)
Ingredientai
jūsų mėgstamas kečupas: 600 gramų
svogūnai: 2
česnakas: 5 skiltelių
krapai: 1 ryšulėlio
malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
aštriosios pipiro ankštys: 1 (arba pagal skonį)
cukrus: 1 valgomojo šaukšto
6% vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
aliejus: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną nulupkite bei supjaustykite plonais žiedais.
2. Tuomet dėkite jį į kiaurasamtį ir apipilkite verdančiu vandeniu.
Reklama
3. Paruoštus svogūnus perdėkite į dubenį, berkite cukrų, maltus pipirus, pilkite actą bei aliejų.
4. Viską gerai permaišykite bei palikite 5 minutes pasimarinuoti.
5. Aštrųjį pipirą supjaustykite žiedeliais bei dėkite prie svogūno.
6. Susmulkinkite krapus. Česnaką nulupkite bei išspauskite. Dėkite paruoštus produktus į dubenį prie svogūnų.
7. Ten pat pilkite savo mėgstamą kečupą (aš mėgstu rinktis kiek aštresnį) ir kruopščiai permaišykite. Štai ir viskas, nuostabus padažas jau paruoštas! Skanių šašlykų ir skanaus padažo prie jų!