Receptas: Blynai su raugu

2018-11-05 Autorius WorldRecipes.lt

Receptas: Blynai su raugu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • naminis aktyvus raugas duonos kepimui *: 1,5 puodelio (ruginis ar kvietinis, nėra svarbu)
    • kiaušiniai: 3
    • kvietiniai miltai: 2,5-3 stikliniu
    • drungnas pienas: 2 stiklinių
    • cukrus: 3 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus: 2-3 šaukštų
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas *: Raugą prieš naudojant nesvarbu kam, aš pati visada suaktyvinu, tai yra pamaitinu. Jei jo turime nedaug ir norisi, kad jo liktų blynams (pvz., bekepant duoną), išimtą iš šaldytuvo pamaitiname du ar net tris kartus. Tada reikiamą kiekį pasidedame duonai, o iš likusio kepame blynus. Suaktyvintas raugas tinkamas naudojimui (nemaitintas) maždaug tris paras.
  2. 2. Iš pradžių dubenyje sumaišome viską išskyrus druską bei aliejų. Tešlą pridengiame plėvele bei pastatyti šiltai, kol pakils dvigubai.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suberiame druską, supilame aliejų bei gerai išmaišome.
  5. 4. Po to kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Patiekiame su vandens vonelėje išlydytu šokoladu bei bananais arba kaip tik širdis geidžia. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau blynų receptų rasite: Blynai.
Lietinių blynų tortas su varške
(15)
Tuno ir cukinijų blynai
(4)