Sausainiai su moliūgų ir bruknių uogiene

2018-11-07 Autorius WorldRecipes.lt

Sausainiai su moliūgų ir bruknių uogiene

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • grietinė: 200 gramų
    • sviestas: 180 gramų
    • miltai: 3 stiklinių
    • kiaušinių tryniai: 3
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • baltas druskas: žiupsnelio
    • moliūgų ir bruknių uogienė: pagal skonį (naudota gaminta pagal šį receptą)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į miltus įtarkuokite šaltą sviestą. Sviestą išminkykite su miltais kol gausis daug drėgnų trupinių. Tada du kiaušinio trynius (vieną pasilikite, prireiks vėliau) lėtai išmaišykite su cukrumi bei druska. Į miltus dėkite grietinę, kiaušinio trynius išmaišytus su druska ir cukrumi bei viską labai labai gerai išminkykite. Po to iš tešlos padarykite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldymo kamerą maždaug 20 minučių.
  2. 2. Tuomet ištraukite tešlą iš šaldiklio, jeigu labai užšalo, leiskite šiek tiek sušilti. Iškočiokite tešlą kuo ploniau, supjaustykite nedideliais kvardratėliais. Į kvadratėlio vidurį dėkite moliūgų ir bruknių uogienės, užlankstykite.
  3. Reklama
  4. 3. Vieną kiaušinio trynį išplakite, juo aptepliokite sausainius.
  5. 4. Paskui sausainius apibarstykite rudu cukrumi bei dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių, kol sausainiai dailiai paruduos. Mėgaukitės.:)
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Sūrio sausainėliai | Receptas
(2)