Sūrūs sluoksniuotos tešlos sausainiai su sūriu ir riešutais

2024-03-20 Autorius WorldRecipes.lt

Sūrūs sluoksniuotos tešlos sausainiai su sūriu ir riešutais
Šiandien noriu Jums parodyti neįprastus, bet mūsų šeimoje labai pamėgtus sūrius sluoksniuotos tešlos sausainius su sūriu (aš renkuosi "Džiugo", bet puikiai tinka ir kitas) ir riešutais. Prireiks vos 4 ingredientų, įdėti šiek tiek darbo ir turėsite nuostabų užkandį. Kai tik prikepu šių sausainių, jie susivalgo labai greitai, nes visi šeimos nariai vis eina ratais ir ima vis po vieną, kol visus suvalgo. O tai jau didžiulis pagyrimas šiems sausainiams. Būtinai pamėginkite! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~35 sausainiai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • mieline sluoksniuota tešla: 2x250 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • "Džiugo" sūris: 100 gramų
    • kedro riešutai: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių darbastalį pabarstome miltais ir iškočiojame du tešlos lakštus.
  2. 2. Kiaušinių trynius lengvai suplakame šakute ir aptepame tešlos lakštus.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pabarstome sūriu, riešutais ir tolygiai paskirstome.
  5. 4. Tešlą iš abiejų pusių vidurio link suvyniojame į du ritinius ir padedame į šaldymo kamerą maždaug pusvalandžiui.
  6. 5. Po to orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  7. 6. Ritinius supjaustome į maždaug 1 centimetro storio gabaliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  8. 7. Kepame maždaug 10-15 minučių, iki kol gražiai pagels. Skanaujame!