Silkė su grietine, raudonaisiais svogūnais, bulvėmis ir raugintais agurkais

2023-11-27 Autorius WorldRecipes.lt

Silkė su grietine, raudonaisiais svogūnais, bulvėmis ir raugintais agurkais
Aš tikrai pažįstu daug žmonių, kurie labai mėgsta silkę. Mūsų šeimoje mes ją apskritai dieviname ir valgome ne tik švenčių sezonu, bet ir vasaros metu. Su ja mėgstu eksperimentuoti, nes tikrai galima priruošti daug skanių patiekalų ir su vienu receptu stengiamės neapsistoti. Štai ir neseniai internete pamačiau variantą su grietine, raudonaisiais svogūnais, virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais. Tiesiog privalėjau išmėginti. Tad tai ir padariau. Patiko be galo! Būtinai kartosiu. :)

Aš visus ingredientus nurodžiau vienam asmeniui pavalgyti, bet drąsiai galite juos pasikoreguoti pagal save ir dvigubinti, trigubinti ar didinti tiek kiek reikia. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkės filė: 1
    • bulvių: 1
    • raudonųjų svogūnų: 1
    • grietinės: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • šviežių krapų
    • raugintų agurkų: kelių griežinėlių
    • spalvotųjų arba juodųjų pipirų
    • augalinio aliejaus arba sviesto gabaliuko (bulvei pakepinti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulvę išvirkite (svarbu nepervirti).
  2. 2. Supjaustykite skiltelėmis ir pakepinkite aliejuje arba svieste (galite ir nekepinti).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet grietinę sumaišykite su susmulkintu svogūnu ir sukapotais krapais, paskirstykite lėkštės viduryje.
  5. 4. Ant grietinės padažo išdėliokite silkę, bulves, šonuose rauginto agurko griežinėlius.
  6. 5. Patiekalą papuoškite krapų šakele ir pagardinkite pipirais. Skanaukite!