Traiškytos bulvės su česnako milteliai ir čiobreliu, keptos orkaitėje

2024-02-21 Autorius WorldRecipes.lt

Traiškytos bulvės su česnako milteliai ir čiobreliu, keptos orkaitėje
Traiškytos bulvės man pačiai asmeniškai yra kažkas fantastiško skonio! Ir, kas svarbiausia, ganėtinai greitai pagaminama, bet nustebinsite ne tik artimuosius, bet ir užklydusius svečius, patiekdami tokias bulves kaip garnyrą prie kepsnio arba bet kokio kito patiekalo.

Šitaip pagamintos bulvės viduje būna minkštos, idealios tekstūros, o išorėje traškios bei kvapnios. Labai rekomenduoju išmėginti ir manau taip paruoštos bulvytės taps vienu iš Jūsų mėgiamiausių garnyrų. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nedidelės bulvės: norimo kiekio
    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • pipirai
    • česnako milteliai
    • džiovintas raudonėlis
    • čiobrelis
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves gerai nuplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite tol, kol bulvės šiek tiek suminkštės.
  2. 2. Jeigu bulvės bus per minkštos, labai susitrins traiškant.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kepimo skardą patepkite su alyvuogių aliejumi, ant jos sudėkite bulves, sutraiškykite kiekvieną bulvę paspausdami bulvių trintuvu.
  5. 4. Apibarstykite prieskoniais ir apšlakstykite (negailėdamos) alyvuogių aliejumi.
  6. 5. Kepkite iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių, kol bulvės gražiai apskrunda.
  7. 6. Patiekite ir lepinkitės!