Traškūs vafliai

2017-10-17 Autorius Šokiai virtuvėje

Traškūs vafliai

Ingredientai

    • miltai: 180 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • grietinė: 3 valgomieji šaukštai
    • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
    • druska: žiupsnelis
    • kvapų esencija: neprivaloma

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje ištirpinkite sviestą, palaukite kol šiek tiek atvės. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į dubenį su tryniais suberkite vanilinį bei paprastą cukrų, maišykite, kol masė taps balkšva. Supilkite sviestą, grietinę bei gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei sudėkite į trynių masę, lengvai išmaišykite, kol nebesimato sausų miltų. Baltymus suplakite iki putų bei švelniai įmaišykite į tešlą. Gerai įkaitinkite vaflių keptuvę bei dėkite po šaukštą tešlos, kepkite iki švelnaus rudumo. Išėmus vaflį, nieko nelaukdamos tuoj pat susukite. Gardumėlis :)
Veganiška bananų duona - pyragas
(7)
Varškinė pynė su riešutais
(5)