Trinta keptų morkų sriuba su imbieru ir česnaku

2024-03-14 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta keptų morkų sriuba su imbieru ir česnaku
Tokia trinta morkų sriuba kitiems gal ir nebus naujiena, bet aš pati gaminau ją tikrai gaminau pirmą kartą ir likau labai sužavėta. Sriuba gaunasi kreminė ir tokia jauki, tikrai naminė. Prieskoniai kartu su česnakais bei imbieru nustebins ir šią sriubą priskirs prie kartojamų sriubų kategorijos. Ir dar... man asmeniškai ši sriuba kitą dieną dar gardesnė (tik yra didžiulė problema, kad kitai dienai ne visada jos lieka, nes šeima ją mėgsta suvalgyti iškart).

Ingredientai

    • morkos: 1,5 kilogramo
    • česnakas: 4 skiltelių
    • tarkuota imbiero šaknis: 1 šaukšto
    • sultinys: 2 litrų (naudojau daržovių)
    • smulkinta kalendra: 1 šaukšto
    • Provanco žolelių mišinys: 1 šaukštelio
    • alyvuogių aliejus
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kepimo skardą ištieskite su kepimo popieriumi bei sudėkite nuplautas ir nuluptas morkas, česnakus.
  2. 2. Pašlakstykite aliejumi bei dėkite į orkaitę kepti maždaug 45 minutes, kol morkos suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Iškepus išimkite iš orkaitės.
  5. 4. Tuomet morkas sudėkite į virtuvinį kombainą, sudėkite česnakus, imbierą, berkite kalendrą ir prieskonius, supilkite vieną stiklinę sultinio bei sutrinkite iki vientisos masės.
  6. 5. Tada sutrintą masę supilkite į puodą, praskieskite iki norimo tirštumo sultiniu, pagardinkite pagal savo skonį druska ir pavirkite iki užvirimo.
  7. 6. Pilstykite į mėgstamus dubenėlius, patiekite ir skanaukite!
Minestrone - itališka daržovių sriuba
(1)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)