Vištiena su anakardžių riešutais

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena su anakardžių riešutais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 300 g
    • paprika
    • anakardžių riešutai: 1 stiklinė
    • salieras
    • morka
    • medus: 2 šaukštai
    • maltas imbieras: 1 šaukštelis
    • kukurūzų krakmolas: 2 šaukštai
    • apelsinų sultys: 1 stiklinė
    • sojų padažas: 4 šaukštai
    • cukrus: 1 šaukštas
    • aliejus: 3 šaukštai
    • 1 stiklinės apelsinų sulčių, 4 šaukštų sojos padažo, 1 šaukšto cukraus, 3 šaukštų aliejaus.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną ganėtinai smulkiai supjaustome maždaug 2 centimetrų ilgio bei 1 centimetro pločio pailgais gabaliukais. Ant mėsos užberiame šaukštą cukraus bei užpilame 2 šaukštus šviesaus sojų padažo. Labai gerai išmaišome bei paliekame marinuotis maždaug 10–15 minučių.
  2. 2. Tuo tarpu pasigaminame padažą. Į dubenėlį supilame apelsinų sultis, 2 šaukštus sojų padažo, įdedame 2 šaukštus medaus bei 2 šaukštus kukurūzų krakmolo bei viską gerai išmaišome. Imbierą, ilgais šiaudeliais supjaustytas paprikas, sutarkuotas morkas ir salierų riekutes pakepiname karštoje keptuvėje su aliejumi. Viską dedame paeiliui. Kai aliejus įkaista, suberiame imbierą. Tuomet sudedame vištienos gabalėlius bei maišydami kepame iš visų pusių, kol vištiena pasidarys visiškai balta. Tada į keptuvę sudedame morkas, papriką, salierą bei anakardžių riešutus.
  3. Reklama
  4. 3. Po to maišydami kepame madaug 5 minutes. Vėliau į keptuvę pilame jau paruoštą padažą.
  5. 4. Galiausiai maišydami troškiname dar kelias minutes, kol mūsų padažas sutirštės. Patiekite su ryžiais. Tikras gardumėlis. Skanaus!
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)
Aromatinga Teriyaki vištiena
(3)