1. Pradžioje gilioje keptuvėje įkaitiname sviestą. Sudedame vištienos šlauneles, uždengiame bei ant vidutinės ugnies kepame maždaug 10 minučių. Retkarčiais apverčiame.
2. Tada susmulkiname morką, svogūną bei saliero lapkotį. Smulkintas daržoves suberiame ant mėsos, sumažiname liepsną, uždengiame bei dar kepame maždaug 10 minučių.
3. Tuomet supilame sultinį, paskaniname su druska bei pipirais, vėl uždengiame ir troškiname dar maždaug 25 minutes. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros bei joje paskrudiname maždaug 1 centimetro storio duonos riekeles. Duoną dedame į lėkštes, o ant jų serviruojame keptas vištienos šlauneles.
4. Į likusį nuovirą (be mėsos) sukrečiame maskarponės sūrį, įberiame saujelę kapotų petražolių bei išmaišome. Šiuo padažu užpilame vištienos šlauneles taip, kad skrudinta duona sudrėktų bei suminkštėtų. Skanaukite!