grietinė: 2 arbatinių šaukštelių (arba graikiškas jogurtas)
žalumynai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išvirkite bulves (jei naudosite miksą, tai ir kitas daržoves), nusunkite, kiek palikite pravėsti ir dar šiltas sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
2. Šalia berkite susmulkintus šalotus, druską, pipirus, miltus ir gabaliuką sviesto. Viską gerai išminkykite.
3. Padalinkite į 4 lygias dalis, suformuokite blynelius.
4. Dėkite į šaldytuvą visai nakčiai arba bent kelioms valandoms.
5. Po to blynelius kepkite ant vidutinės kaitros po maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
6. Iškeptus laikykite šiltai.
7. Kiaušinius išvirkite be lukšto pagal mėgstamą technologiją. Virkite 3-4 minutes.
8. Paskui į lėkštes dėkit po du blynelius, ant jų viršaus – po be lukšto virtą kiaušinį, kelis griežinėlius lašišos ir užkrėskite po šaukštelį išsuktos grietinės/graikiško jogurto.
9. Pabarstykite žalumynais ir druska su pipirais. Patiekite ir skanaukite!
10. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.