Garinti kotletai su padažu

2019-01-19 Autorius Neringos užrašai

Garinti kotletai su padažu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • malta mėsa: 500 gramų
    • batonas: 4 riekelių
    • pienas: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • sėlenos: 1 saujelės
    • mėgstami prieskoniai
    Įdarui:
    • pasirinkta virta mėsa, sumalta kartu su svogūnu, taip pat įpilame šlakelį kefyro ir įberiame druskos su mėgstamais prieskoniais, gerai išmaišome (idealiai galite sunaudoti likusį įdarą nuo koldūnų ar lietinių)
    Padažui:
    • pienas: 300 mililitrų
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • krapai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. iš pradžių į maltą mėsą muškite kiaušinį, dėkite druskos ir prieskonių. Išmaišykite.
  2. 2. Tuomet batoną užpilkite su pienu bei kelias minutes pabrinkinkite. Po to nuspauskite pieno perteklių bei sumalkite arba sugrūskite bulvių trintuve. Batoną sumaišykite su malta mėsa, įberkite sėlenų. Gerai išminkykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada imkite faršo rutuliuką (maždaug teniso kamuoliuko dydžio), dėkite mėsos įdarą (nedaug, maždaug lazdyno riešuto dydžio), suformuokite kukuliuką. Visus padarytus kukuliukus dėkite į garų puodą bei garinkite maždaug 30 minučių.
  5. 4. Per tą laiką, kol garinasi rutuliukai, ruoškite padažą. Į keptuvę dėkite sviestą, miltus, išmaišykite kol sviestas su miltais taps košelė. Pilkite pieną, gerai išmaišykite, pasūdykite, berkite krapų.
  6. 5. Galiausiai išvirusius kotletus patiekite apliedamos pasigamintu padažu. Skanaukite!
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
(14)
Nuodėmingai skanus jautienos troškinys meksikietiškai
(1)
Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
(2)