pasirinkta virta mėsa, sumalta kartu su svogūnu, taip pat įpilame šlakelį kefyro ir įberiame druskos su mėgstamais prieskoniais, gerai išmaišome (idealiai galite sunaudoti likusį įdarą nuo koldūnų ar lietinių)
1. iš pradžių į maltą mėsą muškite kiaušinį, dėkite druskos ir prieskonių. Išmaišykite.
2. Tuomet batoną užpilkite su pienu bei kelias minutes pabrinkinkite. Po to nuspauskite pieno perteklių bei sumalkite arba sugrūskite bulvių trintuve. Batoną sumaišykite su malta mėsa, įberkite sėlenų. Gerai išminkykite.
Reklama
3. Tada imkite faršo rutuliuką (maždaug teniso kamuoliuko dydžio), dėkite mėsos įdarą (nedaug, maždaug lazdyno riešuto dydžio), suformuokite kukuliuką. Visus padarytus kukuliukus dėkite į garų puodą bei garinkite maždaug 30 minučių.
4. Per tą laiką, kol garinasi rutuliukai, ruoškite padažą. Į keptuvę dėkite sviestą, miltus, išmaišykite kol sviestas su miltais taps košelė. Pilkite pieną, gerai išmaišykite, pasūdykite, berkite krapų.
5. Galiausiai išvirusius kotletus patiekite apliedamos pasigamintu padažu. Skanaukite!