Kepta vištiena tešloje - vyras prašė gaminti tris dienas iš eilės!

2019-11-24 Autorius Baltoje lėkštėje

Kepta vištiena tešloje - vyras prašė gaminti tris dienas iš eilės!
Šitaip iškeptos vištienos receptą aptikau rusiškame portale visai atsitiktinai ir labai patiko - tiek nuotraukos, tiek pati mintis, taigi nusprendžiau išsikepti. Pavyko tiesiog tobulai, tikrai nemeluoju! Visiems, kas paragavo labai ir net labai patiko. Žinoma, yra ką veikti gaminant šį patiekalą, bet visos pastangos tikrai to vertos. Nuo šiol šitaip gamintą vištieną gaminsime daug dažniau.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Įdarui:
    • vištienos blauzdelės: 7
    • druska
    • juodieji pipirai
    • saldžioji raudonoji paprika
    • aitrioji čili paprika
    • česnakas: 4 skiltelių
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • lydytas sūrelis: 2 kupinų valgomųjų šaukštų (~80-100 gramų)
    Tešlai:
    • miltai: 250 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 150 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    Aptepimui:
    • kiaušiniai: 0,5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ruoškite įdarą: Dubenėlyje sumaišykite prieskonius - druską, juoduosius pipirus ir paprikas (visko dėkite pagal savo skonį, taipogi drąsiai juos keiskite į savo mėgiamiausius).
  2. 2. Apibarstykite prieskoniais vištienos blauzdeles, sudėkite trintą arba smulkiai supjaustytą česnaką, užpilkite aliejaus ir gerai ištrinkite mėsą, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  3. Reklama
  4. 3. Palikite maždaug pusvalandžiui.
  5. 4. Paskui sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių (kol blauzdelės visiškai iškepa).
  6. 5. Iškeptas blauzdeles šiek tiek atvėsinkite (kad būtų galima pjaustyti). Nuimkite nuo kaulo mėsą, ją supjaustykite, sudėkite į indą.
  7. 6. Kaulų neišmeskite, bet gražiai nuvalykite ir atidėkite į šalį. Į mėsą sudėkite du kupinus šaukštus lydyto sūrelio ir išmaišykite.
  8. nuvalytos vištienos blauzdelės
  9. 7. Ruoškite tešlą: Miltus sumaišykite su druska, cukrumi ir kepimo milteliais. .
  10. 8. Atskirame inde įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir įpilkite aliejaus, išmaišykite.
  11. 9. Supilkite skystą masę ant birios ir maišykite, paskui minkykite tešlą. Tešla turi gautis minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų
  12. 10. Formuokite ir kepkite: Stalviršį vos vos sutepkite aliejuje. Paruoštą tešlą supjaustykite į 7 dalis, iš kiekvienos suformuokite blyną (be kočėlo, pirštais).
  13. 11. Į vidų sudėkite 7 dalį įdaro, viduryje pastatykite kaulą ir sulipdykite tešlos kraštus ties kaulo viduriu. Šitaip suformuokite krepšelį su kaulu.
  14. keptos vištienos tešla soformuota
  15. 12. Sustatykite krepšelius ant kepimo popieriumi išklotos kepkite skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių (kol tešla gražiai apskrunda).
  16. iškepta vištiena tešloje
  17. 13. Patiekiame ir lepinamės nuostabiu patiekalu!
  18. patiekta vištiena tešloje
  19. 14. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Traški vištiena amerikietiškai | Receptas
(5)
Salotos su iceberg salotomis ir vištienos file
(1)