Paprastos lengvos vasarinės salotos

2018-05-04 Autorius WorldRecipes.lt

Paprastos lengvos vasarinės salotos

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • svogūnų laiškai: 1 saujos
    • špinatų lapai: 1 saujos
    • ridikėliai: 10 (arba pagal skonį)
    • salotų lapai: kelių saujų (arba pagal skonį)
    • druska
    • šviežiai grūsti pipirai
    • alyvuogių aliejus
    • citrinos sultys: šlakelio
    • sezamo sėklos (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių visas daržoves kruopščiai nusiplaukite bei nusisausinkite.
  2. 2. Svogūnus susmulkinkite, špinatus bei salotas suplėšykite rankomis, ridikėlius supjaustykite įvairaus stambumo bei formų griežinėliais/pusrutuliais/šiaudeliais ar visaip kaip, kaip tik vaizduotė leidžia. Viską išmaišykite rankomis.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į atskirą indelį pasidarykite užpilą, kuriam panaudokite alyvuogių aliejų, šiek tiek citrinos sulčių. Aliejaus bei sulčių santykis turėtų būti maždaug 3:1. Turėtų gautis kiek rūgštokas užpilas.
  5. 4. Tada į jį įberkite druskos ir pipirų, viską išmaišykite bei paragaukite ar tikrai visko užtenka (čia jau skonio reikalas, todėl proporcijų neverta rašyti).
  6. 5. Po to užpilu užpilkite paruoštas salotas bei sudėkite į lėkštes. Norint suteikti žaismingumo salotoms, siūlome užbarstyti sezamo sėklų (arba nekepintų moliūgų sėklų/saulėgrąžų). Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Pomidorai su feta sūriu
(1)
Salotos su aviena
(1)