Šokoladinis pyragas su Coca-Cola, aliejumi ir kefyru

2023-09-19 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis pyragas su Coca-Cola, aliejumi ir kefyru
Šį kartą dalinuosi sodraus, drėgno ir itin šokoladinio pyrago receptu.

Pačios coca colos pačiame pyrage visai nesijaučia. Ir net nežinau ką tiksliai ji padaro, bet galutinis variantas gaunasi itin skanus. Man asmeniškai tai vienas geriausių ragautų braunių. O dar nuostabus kakavinis glaistas… Mmmm… Kepsiu dar ir dar.

Ir tik nelaukiu tų piktų komentarų "O kam ta Coca-Cola?", "Sugadinta sudėtis", "Šlamštas" ir taip toliau.:) Būna dienų, kai kartas nuo karto dar ne tokio šlamšto prisivalgome. Šį kartą pyragas tiems, kas neskaičiuoja kalorijų ir nesuka sau galvos dėl cukraus kiekio, o tiesiog nori itin skaniai pasmaližiauti. Tad imamės gamybos! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 230 gramų
    • cukrus: 350 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2 (didelių)
    • kefyras: 130 gramų
    • vanilės ekstraktas
    • kambario temperatūros sviestas: 113 gramų
    • nesaldintos kakavos milteliai: 50 gramų
    • aliejus: 120 gramų
    • "Coca-Cola": 250 gramų
    Glaistui:
    • miltelinis cukrus: 340 gramų
    • sviestas: 113 gramų
    • nesaldintos kakavos milteliai: 25 gramų
    • "Coca-Cola": 80 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasiruoškite tešlą. Sviestą gerai išsukite su cukrumi.
  2. 2. Paeiliui įplakite kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų bei kefyrą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įmaišykite miltus, kepimo miltelius bei "Coca-Colą".
  5. 4. Tada tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  6. 5. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, geras 30 minučių, kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas neapsivels tešla.
  7. 6. Kol pyragas kepa, paruoškite glaistą. Į dubenį, pastatytą virš karštų garų, dėkite sviestą bei berkite miltelinį cukrų, maišykite iki vientisos masės. Įsukite kakavą bei "Coca-Colą".
  8. 7. Gautą šokoladinį glaistą palikite atvėsti, tačiau supilkite dar ant šilto pyrago. Palikite susigerti.
  9. 8. Galutinai pyragą atšaldykite šaldytuve.
  10. 9. Po to supjaustykite kvadratėliais bei skanaukite.
  11. 10. Pastebėjimas: Šį receptą radau YouTube, jeigu būtų įdomus gamybos procesas, tai prisegiau video apačioje.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių pyragų receptų rasite: Šokoladiniai pyragai.


Šokoladinis pyragas su Coca-Cola, aliejumi ir kefyru

Vilma Kriaučiūnienė

Nustebino šis pyragas :) Gavosi tikrai skanus. Su kava arba arbata labai skanu.
Atsakyti
Grietininis mėlynių pyragas
(5)