Trapūs sviestiniai sausainiai (shortbread)

2018-05-22 Autorius WorldRecipes.lt

Trapūs sviestiniai sausainiai (shortbread)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sviestas: 250 gramų
    • cukrus: 110 gramų
    • miltai: 360 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ištrinkite su cukrumi, kol gausite vienalytę masę. Į ją įmaišykite miltus. Turi gautis vientisa tiršta tešlą. Tada šiek tiek paminkykite, kad gautumėte vientisą tešlos rutulį. Atsargiai pakočioklite, kad gautumėte maždaug 1 centimetro storio lakštą.
  2. 2. Išpjaukite norimos formos sausainius, jų viršų pabarstykite su trupučiu cukraus bei išdėliokite ant kepimo skardos. Leiskite maždaug 20 minučių pastovėti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Sausainius kepkite maždaug 15-20 minučių, kol šie iškepa bei įgauna dailų auksinį atspalvį.
  5. 4. Po to vėsinkite ant grotelių. Skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau sviestinių sausainių receptų rasite: Sviestiniai sausainiai.