Žagarėliai be kiaušinių (taps jūsų mėgstamiausiu receptu)

2019-01-23 Autorius Saulėgrąža

Žagarėliai be kiaušinių (taps jūsų mėgstamiausiu receptu)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kefyras: 1 stiklinės
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio be kaupo
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: ~400 gramų
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į kefyrą suberkite sodą, išmaišykite bei palikite maždaug 5 minutėms. Paskui į kefyrą dėkite cukrų, druską - viską išmaišykite. Sudėkite miltus, prieš tai persijotus per sietelį. Miltų kiekį reguliuokite pačios, tešla neturi lipti prie rankų, bet ir neturi būti itin kieta. Užminkius, leiskite tešlai pastovėti maždaug pusvalandį.
  2. 2. Praėjus pusvalandžiui, užkaiskite aliejų. Užteks įpilti maždaug 5 milimetrus.
  3. Reklama
  4. 3. Po to kočiojame plonai tešlą, jos storis turi būti maždaug 8 milimetrai. Pjaustykite ją maždaug 5 centimetrų pločio juostelėmis. Kiekvienos juostelės viduryje darykite pjūvį bei apsukite tešlą.
  5. 4. Tada dėkite į gerai įkaitintą aliejų bei kepkite kol gražiai pageltonuos iš abiejų pusių. Pabarstykite cukraus pudra. Skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau žagarėlių receptų rasite: Žagarėliai.
Žagarėliai be kiaušinių (taps jūsų mėgstamiausiu receptu)
Grikinė babka - Dzūkų grikių boba
(4)
Mielinės spurgos su džemu
(12)