Blyneliai su bananais ir kefyru

2019-01-15 Autorius Lithuanian in the USA

Blyneliai su bananais ir kefyru
Šis receptas atsirado tada, kai norėjau amerikietiškų blynelių, bet taipogi turėjau gerai sunokusių bananų, todėl tai buvo nuostabus būdas sunaudoti bananus. Skanūs bei kvapnūs blyneliai – ko gi daugiau bereikia nuostabiems pusryčiams? 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • kefyras: 1 stiklinės (arba pasukos)
    • sunokę bananai: 2 (vid. dydžio)
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1,3 arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, palikite pravėsti.
  2. 2. Tuomet miltus, kepimo miltelius bei druską sumaišykite viename inde.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kitame inde kiaušinius, cukrų bei vanilės ekstraktą išplakite iki baltumo. Įmaišykite kefyrą, paskui sviestą. Pamažu, lėtai įmaišykite miltų mišinį. Nepermaišome, nes kitaip blyneliai nebus purūs. Tešloje liks (ir turi likti) miltų gumuliukų.
  5. 4. Po to bananus sutrinkite šakutės pagalba iki vientisos masės bei lėtai įmaišykite šaukštu į tešlą.
  6. 5. Keptuvę įkaitinkite ant silpnesnės vidutinės ugnies, patepkite šiek tiek sviestu. Į keptuvę pilkite po vieną valgomąjį šaukštą tešlos bei šitaip iškepkite visus blynelius. Blyneliai kepa itin greitai, todėl nepaliekame be priežiūros, kad neprisviltų.
  7. 6. Patiekite su mėgstama uogiene, vaisiais arba sirupu. Skanaukite!
  8. 7. Pastebėjimas: Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal savo norus. Jeigu naudojate saldų kefyrą arba pasukas, tada cukraus dedame mažiau. Aš pati naudojau nesaldų kefyrą.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
Blyneliai su bananais ir kefyru
Blyneliai su mėsa
(26)