Brokolių tortilija (tarsi Ispanijoje)

2019-03-12 Autorius Lithuanian in the USA

Brokolių tortilija (tarsi Ispanijoje)
Ispaniška brokolių tortilija, kuriai pagaminti reikia vos 3 pagrindinių ingredientų! Greitai bei paprastai paruošiama, vegetariška ir labai skanu – toks užkandis tikrai patiks visiems. Tradicinė, ispaniška tortilija yra gaminama iš bulvių, kiaušinių bei dažniausiai svogūnų, bet šį kartą gaminau liesesnį tortilijos variantą – su brokoliais. Mano tortilija gavosi nelabai stora, nes kepiau ganėtinai didelėje (~24 centimetrų skersmens) keptuvėje. Jeigu norisi storesnės tortilijos – reikia kepti šiek tiek mažesnėje keptuvėje.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • brokoliai: 1 nedidelio (~400-450 gramų)
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • kiaušiniai: 4 (dideli)
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių arba saulėgrąžų aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode užvirkite vandenį.
  2. 2. Tuomet brokolį sulaužykite į gabaliukus. Virkite užvirusiame vandenyje maždaug 5-7 min, kol brokolis suminkštės (neperverdame, kad per daug nesuminkštėtų). Paskui nupilkite vandenį nuo brokolio bei palikite atvėsti. Kai atvės supjaustykite plokščiais gabaliukais, tik nereikia per daug susmulkinti.
  3. Reklama
  4. 3. Viename dubenyje suplakite kiaušinius su 0,5 arbatinio šaukštelio druskos.
  5. 4. Tada svogūną nulupkite, supjaustykite didesniais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus bei kepkite, kol suminkštės, paskui sudėkite brokolį ir kepkite maždaug 4 minutes, vis pamaišydamos, pagardinkite druska bei pipirais. Daržovių mišinį sudėkite į kiaušinių plakinį, išmaišykite.
  6. 5. Keptuvę išvalykite, įpilkite du valgomuosius šaukštus aliejaus, įkaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, supilkite tortilijos masę, išlyginkite paviršių bei šonus. Kepkite tortiliją maždaug 5-6 minutes, kol apačia gražiai apskrus, tuomet uždėkite ant keptuvės didelę lėkštę arba plokščią dangtį bei atsargiai tortiliją apverskite.
  7. 6. Dėkite tortiliją atgal į keptuvę, išlyginkite šonus bei kepkite dar 5 minutes, kol apačia apskrus. Tortiliją iš keptuvės atsargiai perkelkite ant lėkštės, supjaustykite bei skanaukite!
  8. 7. Pastebėjimas: Ši tortilija labai skani ir atvėsusi. Nuostabiai tinka kaip užkandis.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Kukurūzų ir brokolinių kopūstų kepsneliai
(3)
Kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis kinietiškai
(4)