liesa grietinė: 200 gramų (itin tinka jogurtinė grietinė)
vanduo: 200 mililitrų
džiovintos žolelės (naudotas mairūnas, čiobrelis ir petražolės)
druska
pipirai
pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
kiaušiniai: 1
sūris: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pasiruošiame maltą mėsą. Svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais bei pakepiname keptuvėje, ten pat sudedame susmulkintą česnaką. Prieskoninėms daržovėms apkepus, sudedame maltą mėsą, pakepiname. Pomidorus nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais bei sudedame ant maltos mėsos. Sumaišome bei užpilame pusę stiklinės vandens. Tada kai vanduo baigs nugaruoti, beriame prieskonius, t.y. druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome bei pasiruoštą maltą mėsą atidedame.
2. Tuomet bulves nuskutame, supjaustome plonomis riekelėmis, arba sutarkuojame per tarką. Paimame karščiui atsparų indą. Pirminis sluoksnis yra bulvių.
3. Ant bulvių sluoksnio paskleidžiame pusę pasiruošto maltos mėsos troškinuko. Po to vėl bulvių sluoksnis, ant jų likusio maltos mėsos troškinuko bei ant viršaus sudedame likusias bulves.
4. Tada grietinę sumaišome su vandeniu, pomidorų pasta, džiovintomis žolelėmis, druska ir pipirais. Į visą šią masę įdedame paplaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišome bei užpilame ant bulvių/mėsos apkepo.
5. Po to įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros bei kepame maždaug 60 minučių, kai bulvės pakankamai suminkštės, ant viršaus užberiame sutarkuoto sūrio ir dedame atgal į orkaitę, kol gražiai apskrus. Kai apkepas iškepa, geriausia jį dar paliekame maždaug 10-15 minučių išjungtoje orkaitėje, kad viskas susistovėtų bei būtų lengviau supjaustyti. Skanaujame!