1. Pirmiausia sūrį sutarkuojame vidutinio stambumo tarka. Kumpį, 6 kietai išvirtus kiaušinius, svogūną bei petražoles ganėtinai smulkiai supjaustome. Vietoje kumpio galime panaudoti dešrą arba dešreles.
2. Tuomet bulves išverdame su lupenomis, nulupame bei sumalame mėsmale arba sutriname su plaktuvu. Galime pakeisti proporcijas: mažiau kiaušinių, daugiau bulvių arba panašiai. Rezultatas - vis tiek bus labai skanu.
3. Tada kumpį, kiaušinius, svogūną, sūrį bei petražoles sudedame į bulvių košę, įmušame du kiaušinius, įberiame druskos pagal skonį bei gerai išmaišome.
4. Galiausiai iš šios masės formuojame kotletukus, apvoliojame džiuvėsėliuose bei apkepame keptuvėje (atsargiai verčiame, kad nesugriūtų). Kotletukai bus labai švelnaus skonio. Mėgaujamės!