Duona su spirgučiais

2019-07-22 Autorius WorldRecipes.lt

Duona su spirgučiais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežios mielės: 21 gramo (arba 7 gramų sausų)
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • alyvuogių aliejus: 75 mililitrų
    • šiltas vanduo: 75 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • karštai rūkyta kiaulienos šoninė: 200 gramų
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • pipirai
    • krapai
    • petražolės
    • tarkuotas olandiškas sūris: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus sumaišome su druska. Mieles išsukame su cukrumi (jeigu naudojame sausas mieles, sumaišome jas su miltais). Miltuose padarome duobutę, supilame mieles, aliejų, vandenį ir lengvai suplaktus kiaušinius. Šakute, atsargiai, stumdamos miltus iš kraštų link vidurio, užmaišome tešlą.
  2. 2. Tuomet darbastalį pabarstome miltais ir užminkome tešlą. Paruoštą tešlą dedame į dubenį, uždengiame bei paliekame šiltai maždaug pusvalandžiui (arba kol padvigubės).
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, šoninę ir svogūnus smulkiai supjaustome. Keptuvėje įpilame porą šaukštų aliejaus ir iki skaidrumo apkepame svogūnus, tada sudedame šoninę ir dar pakepame. Apkepusią šoninę atvėsiname (riebalų perteklių nuvarviname), sumaišome su sūriu ir sauja susmulkintų krapų ir petražolių.
  5. 4. Darbastalį pabarstome miltais, tešlą lengvai suplojame. Į tešlos centrą dedame įdarą, užlenkiame tešlos šonus ir įminkome. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Stačiakampę (28 centimetrų) kepimo skardą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Sudedame tešlą ir paliekame kilti iki kol įkais orkaitė. Kepame maždaug 30-35 minutes. Skani tiek šilta, tiek jau atvėsusi. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Ruginė duona su kmynais
(6)
Bananų ir medaus duona
(1)
Moliūginė duonelė su mielėmis
(3)
Bagetės
(1)