Grybų mišrainė žiemai su svogūnais ir morkomis (be acto)

2020-09-10 Autorius WorldRecipes.lt

Grybų mišrainė žiemai su svogūnais ir morkomis (be acto)
Vakar vyras grįžo iš miško su nemažai grybų. Iškart prisiminiau savo auksinį mišrainės žiemai receptą ir bėgau gaminti. Šiais metais gaminu iš trigubos normos, nes gaunasi tobulai, dažniausiai žiemos net nesulaukia, tad noriu būti visiška tikra, kad užteks. Būtinai mėginkite ir Jūs. Skanumėlis! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame grybus: Užsikaičiame du puodus vandens.
  2. 2. Į vandenį beriame citrinos rūgšties ir druskos, įdedame po lauro lapą, kelis kvapniuosius pipirus ir paprastus juoduosius pipirus.
  3. Reklama
  4. 3. Grybus nuvalome ir susmulkiname.
  5. 4. Pirma dedame į vieną puodą ir kelias minutes nuverdame.
  6. 5. Tuomet išgriebiame ir perkeliame į kitą puodą dar keletą minučių nuvirti.
  7. 6. Išimame ir atsidedame į šoną.
  8. 7. Pastebėjimas: Aš pati asmeniškai grybus nuverdu dviejuose puoduose, kad greičiau viskas pavyktų. Nes beverdant jie išskiria visokio "brudo" ir reikia pirmą kartą nuvirus dar vieną kartą pakeisti vandenį - tad su dviem puodais daug greičiau. Mane šitaip mama dar seniai išmokė. :) Tiksliai laiko nenustatinėju kiek juos verdu, bet manau apie 20 minučių.
  9. 8. Pastebėjimas: Citrinos rūgštis yra dedama tam, kad padarytų grybus baltus, tai yra jie nepajuoduoja ir neatrodo tokie "neskanūs". Šios dedame taip pat pagal nuojautą, kad tas vandenukas nebūtų jau per rūgštus, bet tikrai rekomenduoju šitaip daryti.
  10. 9. Grybų mišrainė: Storapadžiame puode įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus iki skaidrumo.
  11. 10. Tada sudedame sutarkuotas morkas ir toliau kepiname/troškiname, kol šios suminkštėja.
  12. 11. Po to sudedame grybus ir dar pakepiname. Pagardiname druska, pipirais ir šviežiu muskato riešutu, taip pat įpilame pomidorų padažą, įberiame šiek tiek cukraus ir maišydami dar keletą minučių troškiname viską.
  13. 12. Išvirtą mišrainę sudedame į sterilizuotus stiklainiukus ir užsukame. Štai ir viskas!
  14. 13. Arba galite pasilikti dar šiek tiek, tada tepkite ant šviežios duonelės ir skanaukite!
  15. grybų mišrainė ant šviežios duonelės
  16. 14. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainių receptai žiemai.

Inesa Inesa Urbutiene

Superinis receptas, jau ketvirtą partiją darau.
Atsakyti

Vilė

Kiek dėti muskato riešuto?
Atsakyti
Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
(1)
Perlinių kruopų sriuba su grybais
(1)
Makaronų užkepėlė su pievagrybiais
(1)