Pasakiškas priedas prie gaivių salotų bei vyno taurės.
Ingredientai
miltų: 500 gramų
sausų mielių: 7 gramų
šilto vandens: 325 mililitrų
druskos: 1 arbatinio šaukštelio
cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
alyvuogių aliejaus
rozmarino
raudonėlio
česnako: 3 skiltelių
juodųjų alyvuogių: 1 saujos
saulėje džiovintų pomidorų: 2
tarkuoto parmezano: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mieles sumaišykite su šiltu vandeniu bei vienu šaukšteliu cukraus. Miltus sumaišykite su druska bei vienu šaukštu aliejaus. Tada supilkite vandenį su mielėmis bei minkykite tešlą. Gerai išmuškite bei išminkykite, miltų nepadauginkite, kuo ilgiau minkysite tuo mažiau lips prie rankų. Ant stalo paliekame suminkytą rutulį, uždenkite dubeniu bei palikite maždaug 40 minučių pakilti.
2. Tuomet pakilus tešlai vėl perminkykite. Aš pati asmeniškai papildomų miltų beveik nenaudojau, bet kuo lipnesnė tešla bus, tuo minkštesnė duonelė iškeps. Perdėkite tešlą į kepimo indą, pateptą su aliejumi (jį galite pabarstyti kukurūzų polenta).
Reklama
3. Po to užpilkite dar šiek tiek aliejaus, žolelių bei išformuokite rankomis savo fokačiją po visą indą, padarykite daug duobučių pirštais. Į jas prismaigstykite sutraiškytų česnako skiltelių (mano pačios buvo ganėtinai didelės skiltelės, tai aš jas dar padalinau į ketvirčius), susmulkintų alyvuogių bei džiovintų pomidorų. Paviršių apibarstykite negausiai sutarkuotu parmezano sūriu. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Skanaukite!