želatina: 7 gramų (paprastai tai vienas lapelis su puse arba pusantro šaukštelio)
Jogurtinei želei (baltas sluoksnis):
liesas natūralus jogurtas: 500 gramų
miltelinis cukrus: 6 šaukštų
sezoninės uogos: ~100 gramų (arba vaisiai, naudotos avietės, šilauogės, serbentai ir žemuogės)
cukrus: 4 šaukštų
želatina: 15 gramų (paprastai tai 3 lapeliai arba 1 šaukštas)
Vaisiniam sluoksniui (ant viršaus):
šviežios uogos: ~200 gramų (arba smulkiai supjaustyti vaisiai)
želatina: 10 gramų (paprastai tai 2 lapeliai arba 2 šaukšteliai)
Recepto paruošimas
1. Paruošiame pyrago pagrindą: Sausainius sumalame arba sugrūdame, sumaišome su pienu (arba sviestu) ir sumaišome ar išminkome rankomis, kol gausime vienalytę masę. Tuomet šią tešlą tolygiai išlyginame ant apskritos išardomos skardos dugno (renkamės maždaug 22–26 centimetrų skersmens skardą). Tiek skardos dugną, tiek šonus galime iškloti kepimo popieriumi, taip torto kraštus bus lengva atlipinti bei jie atrodys estetiškai.
2. Paruošiame šokoladinį sluoksnį: Želatiną išbrinkiname šaltame vandenyje. Šokoladą išlydome virš vandens vonelės bei sumaišome su pienu bei grietinėle. Atskirame inde kiaušinių trynius išplakame su cukrumi bei įmaišome į šokoladą. Dar paverdame, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės. Nuimame nuo ugnies, sudedame išbrinkintą želatiną, dar kartą pamaišome, kol želatina ištirps, ir atvėsiname. Atskirame inde kiaušinių baltymus išplakame iki standumo bei atsargiai įmaišome į atvėsusią šokolado masę. Supilame ant anksčiau paruošto pyrago pagrindo (iš sausainių) bei padedame į šaldytuvą maždaug 1,5–2 valandas, kol sluoksnis taps standus. Jei norisi pagreitinti procesą, siūlau pyragą padėti į šaldiklį bei palaikyti maždaug 45–60 minučių.
3. Kol šaldytuve ar šaldiklyje stingsta šokoladinis putėsių sluoksnis, paruoškite jogurtinį sluoksnį: Želatiną išbrinkiname šaltame vandenyje. Uogas arba smulkintus vaisius sudedame į prikaistuvį, suberiame cukrų, įpilame stiklinę vandens bei maždaug 2–3 minutes apverdame. Sirupą nupilame bei padedame į šalį, iš jo reikės gaminti viršutinį sluoksnį. Apvirtas uogas sumalame, pertriname per sietelį (jei uogos buvo su kauliukais), sudedame išbrinkintą želatiną ir dar truputį pakaitiname (jei reikia), kol želatina ištirps. Tuomet jas sumaišome su jogurtu, suberiame miltelinį cukrų bei išplakame. Taip paruoštą jogurtą supilame ant sustingusio šokoladinio sluoksnio bei vėl padedame į šaldytuvą maždaug 60 minučių (šis sluoksnis sustings truputį greičiau nei ankstesnis, nes jame yra daugiau želatinos).
4. Paruošiame paskutinį vaisinį sluoksnį: Želatiną išbrinkiname šaltame vandenyje. Anksčiau pagamintą sirupą truputį pašildome, jame ištirpiname išbrinkintą želatiną bei atvėsiname.
5. Ant sustingusio jogurtinio sluoksnio suberiame uogas arba smulkintus vaisius ir ant jų supilame uogų (vaisių) sirupą. Vėl dedame į šaldytuvą bei laikome maždaug 1–2 valandas, kol visiškai sustings. Skanaujame!