Kiaulienos suktinukai su grybų įdaru ir tarkuotų bulvių plutele

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Kiaulienos suktinukai su grybų įdaru ir tarkuotų bulvių plutele

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaulienos nugarinę plonai supjaustome 1-1,5 centimetro storio griežinėliais. Mėsos gabaliukus plonai išmušame. Apibarstome druska bei juodaisiais pipirais ir paliekame 15-20 minučių skoniams persisunkti.
  2. 2. Tuomet kol mėsa marinuojasi pasiruošiame įdarą: pievagrybius bei svogūną smulkiai supjaustome ir viską pakepiname aliejuje. Atvėsiname. Tada įberiame žiupsnelį druskos, smulkintų krapų, tarkuoto sūrio bei viską išmaišome.
  3. 3. Ant išmuštos mėsos dedame įdarą, mėsos kraštelius užlankstome kaip vokelį bei susukame suktinukus. Rankomis paspaudžiame bei paformuojame, kad būtų tvirtesni.
  4. kiaulienos suktinukai su įdaru
  5. 4. Po to bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką (grioveliai kaip įprastos, tik mažesni gerokai), lengvai nuspaudžiame skystį. Kiaušinį išplakame su druska bei trupučiu pieno. Miltus supilame į negilų dubenį. Suktinukus pavoliojame miltuose, tada pamirkome kiaušinių plakinyje bei rankomis iš visų pusių apspaudžiame bulvių tarkiais.
  6. suktinukai apspausti bulvėmis
  7. 5. Paruoštus suktinukus iš abiejų pusių apkepiname keptuvėje su gerai įkaitintu aliejumi iki kol gražiai apskrus. Tuomet apkepusius suktinukus sudedame į kepimo indą bei dar 15 - 20 minučių kepame 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  8. 6. Iškepusius suktinukus patiekiame su grietine bei daržovėmis arba salotomis. Skanaujame!
  9. patiekti kiaulienos suktinukai
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Kiaulienos nugarinės marinatas
(4)
Troškinti rauginti kopūstai su šonkauliais
(4)
Mėsainiai su ilgai kepta plėšyta kiauliena
(3)