1. Iš pradžių pado tešlai šaltą sviestą supjaustome kubeliais bei sudedame su miltais ir žiupsneliu druskos į virtuvinį kombainą. Paleidžiame kombainą, kad miltai susimaišytų su sviestu. Tada kiaušinį paplakame su pienu, supilame į miltų bei sviesto trupinukus ir dar paleidžiame kombainą, kad trupinukai pradėtų lipti. Rankomis dar šiek tiek paminkome, kad suliptų į vieną gabalą. Padaliname į dvi dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę bei paliekame šaldytuve maždaug 20 minučių.
2. Tuomet vieną gabalą tešlos iškočiojame iki maždaug 3 milimetrų storio (kitą gabalą pasiliekame kitam kartui - užšaldytam jam nieko nenutinka, arba naudojame kitam pyragui), klojame į kepimo formą suformuodamos maždaug 2,5-3 centimetrų aukščio kraštelius. Statome formą į šaldytuvą dar maždaug 10 minučių atšalti.
Reklama
3. Po to atšalusį padą subadome šakute, ant viršaus klojame kepimo popierių bei beriame žirnius, pupeles arba tiesiog akmenukus, kad tešla kepdama nesikeltų. Dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Po maždaug 15 minučių ištraukiame, nuimame kepimo popierių su "prispaudukais" bei kepame dar maždaug 10 minučių iki gražaus parudimo.
4. Paskui vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Brokolio žiedynus pasmulkiname, užpilame su verdančiu vandeniu bei maždaug 2-3 minutes palaikome. Tuomet perliejame šaltu vandeniu. Pusžiedžiais supjaustytą porą bei plonais šiaudeliais sutarkuotą morką pakepiname šlakelyje alyvuogių aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais.
5. Kiaušinius paplakame su grietinėle, druska, pipirais bei kario prieskoniais.
6. Galiausiai, ant beveik iškepusio pado dėliojame brokolius, tuomet - vištienos gabaliukus, po to klojame pakepintus porus su morkom, pilame grietinėlės bei kiaušinių plakinį ir ant viršaus barstome tarkuoto sūrio. Dedame atgal į orkaitę bei kepame dar maždaug maždaug 30 minučių. Iškepus šiek tiek atvėsiname. Patiekiame ir skanaujame!
7. Pastebėjimas: Šis pyragas gardus ir šaltas.
8. Rekomendacija: Daugiau pyragų su vištiena receptų rasite: Pyragai su vištiena.