Prabangios vištienos salotos su šparaginėmis pupelėmis, čederio sūriu ir vynuogėmis

2024-01-25 Autorius WorldRecipes.lt

Prabangios vištienos salotos su šparaginėmis pupelėmis, čederio sūriu ir vynuogėmis
Neseniai parvažiavau iš savo slidinėjimo atostogų Čekijoje ir nuo tos dienos labai noriu skanių kalnuose. Ten kalnuose nėra įprasta patiekti salotas, vienintelis garnyras prie mėsos patiekalų yra bulvės, net ir atskirai salotų būna itin mažas pasirinkimas... Tad šiandien Jums parodyti savo skanias ir prabangias salotas su virta vištiena, šparaginėmis pupelėmis, čederio sūriu, vynuogėmis ir kedro arba graikiniais riešutais. Man asmeniškai be galo skanu. Rekomenduoju ir Jums! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lapinių salotų: 2 saujų
    • vyšninių pomidorų: 200 gramų
    • raudonųjų svogūnų: 0,5
    • virtos vištienos: 300 gramų
    • šparaginių pupelių: 200 gramų
    • čederio sūrio: 150 gramų
    • žaliųjų besėklių vynuogių: 150 gramų
    • riešutų: 50 gramų (kedro arba graikinių)
    • alyvuogių aliejaus: 50 mililitrų
    • citrinos sulčių: iš ketvirtadalio citrinos
    • Dižono garstyčių: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užpilui suplakite citrinos sultis su garstyčiomis, aliejumi ir druska.
  2. 2. Tada virtą vištieną supjaustykite šiaudeliais, pomidorus ir vynuoges - perpus, o sūrį - kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Pupeles apvirkite maždaug 5-6 minutes pasūdytame vandenyje, tuomet iškart perliekite šaltu vandeniu.
  5. 4. Salotų lapus suplėšykite ir išdėliokite lėkštėse.
  6. 5. Sumaišykite likusius ingredientus, sukomponuokite ant salotų ir viską užpilkite pasiruoštu padažu.
  7. 6. Ant viršaus pabarstykite susmulkintais riešutais ir šviežiai maltais pipirais.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
Šiltos daržovių ir lęšių salotos
(3)