Pyragas su vištiena ir špinatais

2018-09-03 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su vištiena ir špinatais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pyrago pagrindui:
    • miltai: 250 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsniuko
     Įdarui:
    • grietinėlė: 80 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • špinatai: 100 gramų
    • tarkuotas fermentinis sūris: ~80 gramų
    • svogūnai: 2
    • vištienos filė: 160 gramų
    • fermentinis sūris: ~40 gramų (apibarstymui)
    • malti juodieji pipirai
    • pomidorai (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pyrago pagrindas: Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, pilkite vandenį, berkite druską bei minkykite kol gausis vientisa tešla. Dėkite maždaug 30 minučių į šaldytuvą.
  2. 2. Įdaras: Susmulkinkite vištieną bei apkepkite ją kartu su svogūnais. Kiaušinius išplakite su grietinėle, berkite druskos, pipirų, įmaišykite sutarkuotą sūrį, sudėkite špinatus ir vištieną su svogūnais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet tešlą dėkite į kepimo indą, išklokite dugną bei sieneles. Supilkite įdarą, užbarstykite sutarkuotu sūriu bei uždėkite skiltelėmis supjaustytą pomidorą. Kepkite maždaug 25-35 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ištraukusios leidžiame atvėsti maždaug 10 minučių. Mėgaujamės!
  5. 4. Pastebėjimas: Aš kartais pati dar pagaminu padažą prie šio pyrago iš sviesto, grietinės ir druskos.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau pyragų su vištiena receptų rasite: Pyragai su vištiena.
Pyragas su vištiena ir špinatais
Vištienos suktinukai ir kepenėlių paštetas su svogūnų džemu
(1)
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)