Man asmeniškai tai pats geriausias vištienos šašlyko marinatas su majonezu ir svogūnais. Pastaruoju metu net nebeeksperimentuoju ir tiesiog renkuosi visada šį receptą. Aplinkiniai paragavę, visada pagiria. :)
1. Pradžioje vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite tinkamais verti ant iešmo gabaliukais bei dėkite į dubenį.
2. Tuomet berkite prieskonius, dėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, pilkite aliejų bei ketvirtadalio citrinos sultis.
Reklama
3. Po to dėkite majonezą bei viską ganėtinai gerai išmaišykite.
4. Šitaip paruoštas vištienos šašlykas yra paliekamas marinuotis bent 3-5 valandoms (šaldytuve ar šaltoje patalpoje). Jeigu labai norisi kepti jau už valandos, tada paruoštą vištienos šašlyką labai gerai pamaigome rankomis be paliekame marinuotis kambario temperatūroje.
5. Toks vištienos šašlykas yra kepamas ant žarijų arba tiesiog grilyje. Bet, jei labai norisi, galima išsikepti ir keptuvėje, tik tada patariame naudoti vandenyje išmirkytus medinius iešmelius, kad mūsų kepama vištytė prie jų nekibtų.
6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Darius
Siūlyčiau naudoti ne krūtinėlės mėsą. O šlaunų mėsą be kaulo.
Atsakyti
Juzė
Svogūną sutarkavus per burokinę tarką, marinatas emulsifikuosis ir nereikės laukti net valandos, kad įsigertų. Beje, kambario temperatūroje marinuojant mėsą procesas nepagreitės ir kokybė nebus tokia gera nei marinuojant šaltai.
Atsakyti
Darius
Atsakyti
Juzė
Atsakyti