Skaniausias sultingas vištienos šašlykas marinuotas majoneze su svogūnais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Skaniausias sultingas vištienos šašlykas marinuotas majoneze su svogūnais
Man asmeniškai tai pats geriausias vištienos šašlyko marinatas su majonezu ir svogūnais. Pastaruoju metu net nebeeksperimentuoju ir tiesiog renkuosi visada šį receptą. Aplinkiniai paragavę, visada pagiria. :) 

Ingredientai

    • vištienos filė: 1 kilogramo (galite rinktis kitą, mėgstamą mėsą)
    • majonezas: 100 gramų
    • svogūnai: 2
    • citrinos sultys
    • augalinis aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite tinkamais verti ant iešmo gabaliukais bei dėkite į dubenį.
  2. 2. Tuomet berkite prieskonius, dėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, pilkite aliejų bei ketvirtadalio citrinos sultis.
  3. Reklama
  4. 3. Po to dėkite majonezą bei viską ganėtinai gerai išmaišykite.
  5. 4. Šitaip paruoštas vištienos šašlykas yra paliekamas marinuotis bent 3-5 valandoms (šaldytuve ar šaltoje patalpoje). Jeigu labai norisi kepti jau už valandos, tada paruoštą vištienos šašlyką labai gerai pamaigome rankomis be paliekame marinuotis kambario temperatūroje.
  6. 5. Toks vištienos šašlykas yra kepamas ant žarijų arba tiesiog grilyje. Bet, jei labai norisi, galima išsikepti ir keptuvėje, tik tada patariame naudoti vandenyje išmirkytus medinius iešmelius, kad mūsų kepama vištytė prie jų nekibtų.
  7. 6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Darius

Siūlyčiau naudoti ne krūtinėlės mėsą. O šlaunų mėsą be kaulo.
Atsakyti

Juzė

Svogūną sutarkavus per burokinę tarką, marinatas emulsifikuosis ir nereikės laukti net valandos, kad įsigertų. Beje, kambario temperatūroje marinuojant mėsą procesas nepagreitės ir kokybė nebus tokia gera nei marinuojant šaltai.
Atsakyti
Vištienos suktinukai ir kepenėlių paštetas su svogūnų džemu
(1)
Jamaikietiška Jerk vištiena su papajų čatniu ir kokosiniais basmati ryžiais
(2)
Orkaitėje kepta vištienos filė su parmezano sūriu ir grietinės padažu
(32)
Tažinė su vištiena ir alyvuogėmis
(1)