Traški kiniška vištiena su saldžiarūgščiu padažu

2024-09-06 Autorius Vaida

Traški kiniška vištiena su saldžiarūgščiu padažu
Traški kiniška vištiena su paprikomis ir ananasų gabaliukais – tai puikiai subalansuotas patiekalas, kuriame traški, auksinės spalvos vištiena derinama su šviežiomis paprikomis ir saldžiais ananasais. Vištiena yra apvoliojama krakmole ir kepama didelėje kaitroje, kad įgautų ypatingą traškumą, o daržovės ir vaisiai suteikia gaivumo ir spalvų kontrastą. Visa tai pagardinama saldžiarūgščiu kinišku padažu, kuris puikiai apjungia skonius – saldus ananasų aromatas, švelniai aitri paprika ir gardžiai traški vištiena sukuria nepaprastai skanią kombinaciją.

Redakcijos komentaras - tokią vištieną skaniausia patiekti su biriais basmati ryžiais, papildomai galima apibarstyti sezamų sėklomis. Jeigu nemėgstate sūru-saldu patiekalų, ananasų galite nenaudoti. Juos pakeiskite kitomis daržovėmis, pavyzdžiui morkomis ar žaliosiomis pupelėmis. 

Ingredientai

    • Vištienos šlaunelių mėsa: 400 g
    • Bulvių krakmolas: 1,5 valg. š.
    • Aliejus: 3 valg. š. (kepimui)
    • Raudonoji paprika: 1 vnt.
    • Žalioji paprika: 1 vnt.
    • Konservuoti ananasų gabaliukai: 200 g
    Padažui:
    • Sojos padažas: 3 valg. š.
    • Medus: 1 valg. š. (tinka ir klevų sirupas)
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Malta aitrioji paprika: 0,5 arb. š.
    • Vanduo: 100 ml
    • Bulvių krakmolas: 1 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su krakmolu taip, kad pasidengtų visi gabalėliai.
  2. 2. Keptuvėje labai gerai, ant didelės kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti vištienos gabalėlius ir juos apskrudinti iš visų pusių.
  3. 3. Paprikas supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, Ananasų gabalėlius, jeigu noris, galima pasmulkinti. Česnako skiltelės smulkiai sukapoti ar sutrinti.
  4. 4. Į keptuvę su vištiena sudėti pjaustytas daržoves ir paskrudinti. Gerai išmaišyti viską.
  5. 5. Į keptuvę supilti sojos padažą ir sudėti medų. Vis maišyti. Suberti aitriosios paprikos prieskonius.
  6. 6. Stiklinėje labai gerai išmaišyti krakmolą su vandeniu. Kai krakmolas ištirps, visą stiklinės turinį supilti į keptuvę ir sparčiai išmaišyti. Trumpai pakaitinti, kol padažas sutirštės.
  7. 7. Patiekti ir skanauti.
Fajitas lavaše su vištiena ir daržovėmis meksikietiškai
(1)
Vištiena su ryžiais ispaniškai
(2)
Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
(9)
Salotos su iceberg salotomis ir vištienos file
(1)
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Višta raudoname vyne su rūkyta šonine ir grybais
(1)