1. Iš pradžių pagrindui bei trupiniams skirtus riešutus susmulkiname, sumaišome su likusiais ingredientais, išskyrus avižinius dribsnius. Gautą mišinį sutriname, kad išeitų stambūs trupiniai. Tuomet suberiame dribsnius bei išmaišome. Mažesnę tešlos dalį atidedame trupiniams. Į likusią įpilame 2-3 šaukštus vandens bei dar kartą išminkome. Po to suvyniojame į maistinę plėvelę bei laikome šaldytuve maždaug 20 minučių. Paskui tešlą iškočiojame, ja išklojame keramikinius kepimo indelius.
2. Tada įdarui skirtą aviečių uogienę sumaišome su iškaulinėtomis vyšniomis. Po to suberiame susmulkintus riešutus, rudąjį cukrų bei išmaišome. Gautą įdarą tolygiai paskirstome ant pyrago pagrindų. Paskui ant viršaus suberiame atidėtus tešlos trupinius.
Reklama
3. Kepame maždaug pusvalandį orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol dailiai apskrus. Prieš patiekdamos atvėsiname. Galite, jeigu norisi, valgyti ir su ledais. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: Nuo šiol daug dažniau pyragus kepsiu indeliuose. Na labai gardžiai iš jų valgosi, o vaikams labai labai patiko ir dabar nuolatos prašo prikepti pyragų indeliuose.
5. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.