Pyragėliai su džiovintais grybais ir grikiais, kepti orkaitėje

2023-06-26 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragėliai su džiovintais grybais ir grikiais, kepti orkaitėje
Nors dauguma tokius ar panašius pyragėlius su džiovintais grybais ruošia didžiausioms metų šventėms Kalėdoms, Kūčioms ar Velykoms, aš juos tikrai mėgstu pasigaminti ir tomis dienomis kai dar būna užsilikę džiovintų grybų. Jie gaunasi tikrai labai skanūs ir su sultiniu būna suvalgomi iškart. Šį mano pyragėlių variantą net pavadinčiau labai sveikuoliškais, dėl neįprasto miltų mišinio ir grikių. Trumpai tariant - skonis puikus, lieka tik ir Jums išmėginti. Esu tikra, kad nenusivilsite ir norėsite gaminti ne vieną kartą! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • mielių: 25 gramų
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio
    • pieno: 300 mililitrų
    • sviesto: 100 gramų
    • įvairių grūdų miltų: 4 stiklinių
    • džiovinto raudonėlio: 2 arbatinių šaukštelių
    • šafrano
    Įdarui:
    • grikių: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • džiovintų grybų: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • paprikų ir pomidorų padažo Lečo: 1 indelio
    • sviesto: gabaliuko
    • druskos
    • pipirų
    • raudonėlių
    • bazilikų
    • kiaušinių: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mieles ištrinkite su cukrumi.
  2. 2. Tada pieną pašildykite iki kambario temperatūros ir supilkite ant mielių. Įmaišykite prieskonius.
  3. Reklama
  4. 3. Sviestą išlydykite ir kai šiek tiek pravės, supilkite į mielių mišinį. Sumaišykite miltų mišinį (galima naudoti iškart kelių grūdų malimo, aš lygiomis dalimis sumaišiau paprastus kvietinius miltus ir sėlenėles), suberkite prieskonius.
  5. 4. Kombainu maišydami miltus pamažu supilkite į mielių mišinį. Uždengite rankšluosčiu ir pastatykite šiltai, kol tešlos padvigubėja.
  6. 5. Keptuvėje išlydykite gabaliuką sviesto, sudėkite sausus grikius, išmirkytus pjaustytus grybus ir šiek tiek pakepinkite.
  7. 6. Įpilkite tris ketvirtadalius stiklinės vandens ir supilkite paprikų padažą. Sumažinkite temperatūrą, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Keptuvę uždenkite ir palikite troškintis, kol grikiai suminkštės ir įdaras taps tirštas.
  8. 7. Tešlą nelabai plonai iškočiokite ir supjaustykite 10x10 centimetrų dydžio kvadratėliais.
  9. 8. Išplakit didelį kiaušinį, plakiniu aptepkite kvadratėlių kraštus.
  10. 9. Uždėkite pasiruošto įdaro ir kraštus užspauskite. Sujungimo siūle į apačią dėkite pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  11. 10. Paviršių aptepkite likusiu plakiniu, galite pabarstyti moliūgų arba sezamo sėklomis.
  12. 11. Pyragėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį. Skanaukite!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.
Pyragėliai su džiovintais grybais ir grikiais, kepti orkaitėje
Grybų sriuba su sorų kruopomis
(1)
Vegetariškas pievagrybių kišas
(3)