Baravykų sviestas - užtepėlė su čiobreliu

2021-01-26 Autorius Bake in Heels

Baravykų sviestas - užtepėlė su čiobreliu
Visai nedidelio kiekio tokio sviesto užtenka ilgam, jis gali tapti nuostabiu užkandžiu prie vyno taurės prieš vakarienę ar vakarėlių metu.

Ingredientai

    • baravykai: 3
    • sviestas: ~30-50 gramų (minkštas, kambario temperatūros)
    • šviežias čiobrelis: 2 šakelių (arba pagal skonį)
    • druska
    • pipirai
    • ghi sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baravykus nuvalome ir smulkiai supjaustome.
  2. 2. Tada įkaitintoje keptuvėje ant ghi sviesto pakepiname baravykus, kol šie gražiai apskrunda.
  3. 3. Sudedame čiobrelių lapelius, įberiame druskos ir pipirų.
  4. 4. Nukaičiame ir paliekame pilnai atvėsti.
  5. 5. Tada minkštą sviestą sumaišome su grybais. Pradedame dėdami nuo 30 gramų sviesto, jeigu trūksta - pridedame dar šiek tiek, kiekis skiriasi ir priklauso nuo turimų grybų dydžio.
  6. 6. Jeigu naudosite iškart - dedame į nedidelį indelį, pabarstome čiobreliu ir tiekiame su šviežia duona.
  7. 7. Jeigu naudosite vėliau - dedame ant maistinės plėvelės, suformuojame pailgą formą arba rutuliuką, įsukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
(2)
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena
(20)
Lavašo traškučiai
(3)
Keptuvėje kepti kalmarų žiedai su česnakiniu padažu
(1)