Supjaustyti burokėliai - pažadu, gailėsitės nepasigaminę, pagal šį receptą!

2019-09-04 Autorius Dan Sukker

Supjaustyti burokėliai - pažadu, gailėsitės nepasigaminę, pagal šį receptą!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • burokėliai: 2 kilogramų
    • vanduo: 1,5 litro
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    Nuovirui:
    • burokėlių nuoviras: 1 litro
    • 24% grynas actas: 100 mililitrų (arba 12% acto spirito 200 mililitrų)
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • "Dansukker" cukrus "Panevėžio Plius": 250 gramų
    • kartieji pipirai: 10
    • gvazdikėliai: 10
    • pipiro grūdeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia labai gerai nuplauname burokėlius. Nupjauname galus.
  2. 2. Tada užviriname vandenį su druska. Sudedame burokėlius ir verdame, kol šie suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Po to plauname burokėlius šaltu vandeniu, kol jie atvės.
  5. 4. Nulupame žievę. Nuoviro neišpilame.
  6. 5. Tuomet supjaustome burokėlius griežinėliais ir suberiame į šiltus, gerai išplautus stiklainius.
  7. 6. Į kiekvieną stiklainį įdedame po kelis pipiro grūdelius.
  8. 7. Sudedame nuovirui skirtus ingredientus ir paverdame. Nugriebiame putas.
  9. 8. Užpilame karštą nuovirą ant burokėlių. Uždarome stiklainius.
  10. 9. Prieš patiekdamos palaikome 4 savaites vėsioje vietoje. Skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau burokėlių receptų rasite: Burokėlių receptai.