Tobula trinta pomidorų sriuba

2023-05-31 Autorius Lithuanian in the USA

Tobula trinta pomidorų sriuba
Tas jausmas, kai skanauji savo pasigamintą patiekalą namuose ir jautiesi taip, tarsim būtum prabangiame restorane. Būtent šis jausmas iškart aplankė mane, kai pirmą kartą paragavau šios fantastiškos trintos pomidorų sriubos. Pati negalėjau patikėti, kad iš visai nedaug ir paprastų ingredientų būtų įmanoma išvirti tokią skanią sriubą. Receptu iškart dalinuosi su Jumis visais, kad nepasimirštų mano užrašuose.

Šiaip pastaruoju metu man gyvent Amerikoje, pastebėjau kad restoranuose ir kavinėse nėra labai didelis sriubų pasirinkimas, bet jei meniu galima atrasti pomidorų sriubą - tai ji yra vienas mano mėgstamiausių pasirinkimų. Pagaminti tokią sriubą išties yra paprasta tarsi 2x2. Konservuoti pomidorai, svogūnai, česnakas, sultinys ir šiek tiek prieskonių. Išvirkite ir valgykite! Jei gyvenate Lietuvoje (skirtingai nei aš) rekomenduoju naudoti konservuotus pomidorus, kurie nėra labai rūgštūs, antraip Jūsų sriuba bus ganėtinai rūgšti arba reikės įdėti kiek daugiau cukraus. Be abejonės, galima naudoti ir šviežius pomidorus, tik tada juos rekomenduočiau iškepti orkaitėje, kol suminkštėja. Amerikoje konservuoti pomidorai yra itin mažo rūgštingumo, todėl sriubai pakanka vos vieno valgomo šaukšto cukraus subalansuoti skoniui. 

Beje, iš patiektų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 4-5 dubenėliai sriubos. Jei Jūsų šeima yra didesnė - drąsiai dvigubinkite porciją. Einame gaminti! 😉 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • susmulkinti konservuoti pomidorai: 800 gramų
    • svogūnai: 2 vidutinio dydžio (200 gramų)
    • vištienos sultinys: 3 stiklinių (arba 1 kubelio vištienos sultinio ir 3 stiklinių vandens)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • džiovintas bazilikas: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • druska
    • šviežiai baziliko lapeliai (sriubai pagardinti)
    • tarkuotas parmezano sūris (sriubai pagardinti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūnus nulupkite ir susmulkinkite.
  2. 2. Puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės. Vis pamaišykite, kad neprisviltų.
  5. 4. Česnaką nulupkite, sutrinkite česnako spaustuku.
  6. 5. Sudėkite į puodą su svogūnais, išmaišykite, kepinkite kelias minutes ant silpnos kaitros, ir vis maišykite, kad česnakas neprisviltų.
  7. 6. Paskui suberkite miltus, juoduosius pipirus, čiobrelį, baziliką ir nuolatos maišydami pakepinkite dar kelias minutes.
  8. 7. Į puodą supilkite pomidorus ir gerai išmaišykite.
  9. 8. Tuomet supilkite sultinį, pagardinkite cukrumi ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol sriuba užvirs.
  10. 9. Puodą uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki silpnos, ir virkite maždaug 40 minučių.
  11. 10. Kai sriuba išvirs, sutrinkite blenderiu. Pagardinkite druska pagal savo skonį.
  12. 11. Sriubą patiekite paskanintą šviežiais baziliko lapeliais, parmezano sūriu ir su česnakiniu batonu. Skanaus!
  13. 12. Patarimas: Šiai sriubai pagardinti labai tinka "Džiugo" sūris.
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau pomidorų sriubų receptų rasite: Pomidorų sriubos.
Tobula trinta pomidorų sriuba
Tobula trinta pomidorų sriuba
Tobula trinta pomidorų sriuba

Raimonda

Gaminau ir itin gerai gavosi! Ačiū už tokį puikaus recepto pasidalinimą!
Atsakyti
Tobula trinta pomidorų sriuba
Antienos ir Ramen makaronų sriuba
(1)
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)
Veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu
(1)