Trinta kreminė moliūgų sriuba su kokosų pienu ir muskato riešutu

2024-02-12 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta kreminė moliūgų sriuba su kokosų pienu ir muskato riešutu
Kai tik prasideda moliūgų sezonas, iškart bėgu gaminti šią sriubą. Apskritai man labai patinka moliūgas. Labai mėgstu keptinius moliūginius blynelius ir gaminti kitus patiekalus. 

Šią sriubą galima išvirti aštresnę, balintą su grietinėlę arba su kokosų pienu - tuomet ji gaunasi aromatingesnė bei švelnesė. Jeigu turite daugiau laiko gaminimui - rekomenduoju sriubą gaminti iš kepto moliūgo - tikras gardumėlis. Sriubą būtinai pagardiname muskato riešutu, čia jis itin tinka... Taip pat galima pagardinti arba šalavijų sviestu (pakepiname šalavijų lapelius ant sviesto ir sviestu apšlakstome pagamintą sriubą).

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nuluptas moliūgas: 1 kilogramo
    • daržovių sultinys: 1 litro
    • kokosų pienas: 400 mililitrų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • muskato riešutas: žiupsnelio
    • druska
    • šviežiai malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių moliūgą supjaustome maždaug 2-3 centimetrų kubeliais.
  2. supjaustytas moliūgas kubeliais
  3. 2. Sudedame į puodą, užpilame sultiniu ir verdame maždaug 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštėja.
  4. Reklama
  5. 3. Tada supilame kokosų pieną, įspaudžiame česnako skiltelę, sudedame likusius prieskonius ir viską užviriname.
  6. 4. Nukeliame nuo ugnies, masę sutriname iki vientisos masės.
  7. 5. Dar kartą užviriname ir patiekiame.
  8. 6. Jeigu neturite daržovių sultinio galima ant sviesto pakepinti susmulkintą svogūną, paskui suberti kapotą česnaką, keptuvės turinį sudėti į puodą, sudėti moliūgus, užpilti vandeniu ir išvirti.
  9. 7. Jeigu sriubą gaminame iš kepto moliūgo - sudedame į kepimo skardą, apšlakstome šlakeliu aliejaus ir kepame maždaug 180 laipsnių temperatūroje, paskui sudedame į puodą, užpilame maždaug 0,5 litro sultinio, kokosų pienu, suberiame likusius prieskonius ir sublenderiuojame sriubą, paskui užviriname ir patiekiame.
  10. 8. Sriubos tirštumą reguliuojame su sultiniu arba kokosų pienu, pradžioje pilame mažiau jeigu mėgstate labai tirštas sriubas, o jeigu skystesnes įpilame daugiau skysčio.
  11. 9. Sriubą patiekiame su kepintomis moliūgų sėklomis, aštrios rūkytos paprikos milteliais ir česnakiniais skrebučiais. Lepinamės!
Trinta pomidorų sriuba su lęšiais ir cukinija
(1)
Avinžirnių sriuba su vištiena
(1)