Troškintos bulvės vengriškai

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Troškintos bulvės vengriškai

Ingredientai

    • bulvės: 10
    • svogūnai: 2 (didesni)
    • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • raudonosios paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
    • krapai arba petražolės
    • druska
    • pipirai
    • sultinys: maždaug 0,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje svogūnus supjaustome žiedais bei apkepiname svieste, kol gražiai pagels. Bulves supjaustome apvaliomis skiltelėmis, suberiame papriką, sudedame pomidorų padažą, svogūnus, išmaišome. Jei sultinys nėra sūrus, galima ant bulvių pabarstyti druskos bei pipirų pagal skonį.
  2. 2. Tuomet dėkite bulves į kepimo indą, užpilkite sultiniu taip, kad jis apsemtų maždaug 2/3 bulvių aukščio. Kepkite iki 190-200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių arba kol gražiai apskrunda bei išgaruoja skystis. Skanaujam!
  3. 3. Patarimas: Galite patiekti, kaip garnyrą, bet labai gardu valgyti ir vienas, užsigeriant mėgiamu kefyru.
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau receptų iš bulvių rasite: Bulvių patiekalai.
Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu
(11)
Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
(5)
Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
(1)
Krakmoliniai cepelinai su mėsa
(13)