Vegetariški cepelinai su daržovėmis (o tiksliau su morkomis). O taip.. gerai perskaitėte. Man asmeniškai jie itin gardūs (nors mėsą aš labai mėgstu) ir tikrai konkuruoja su įprastais cepelinais su mėsa ar cepelinais su varške. Vis dar netikite manimi? Išmėginkite ir pamatysite kaip girsite šį receptą.:)
1. Pirmiausia pasiruoškite bulvių masę cepelinams. Aš asmeniškai visada ruošiu taip - viena dalis maltų virtų bulvių ir trys dalys žalių tarkuotų bulvių tarkių. Nesvarbu kokį kiekį gaminčiau, išlaikau tas pačias proporcijas.
2. Sumaišykite abi mases ir berkite krakmolo bei druskos. Gerai išmaišykite.
Reklama
3. Įdaras: Nulupkite daržoves.
4. Ištirpinkite keptuvėje sviestą.
5. Sudėkite susmulkintą svogūną ir per burokinę tarką sutarkuotas morkas. Pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
6. Kiaušinius muškite į dubenį ir paplakite šakute.
7. Supilkite į daržovių masę. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
8. Pakepinkite keletą minučių, kol kiaušiniai sutvirtės.
9. Tada formuokite cepelinus.
10. Dėkite virti į pasūdytą, verdantį vandenį. Cepelinams iškilus į paviršių, virkite juos maždaug 20-25 minutes.
11. Labai skanu patiekti su grietine ir/arba vegetariškų spirgučių padažu. Pasilepinam!
Ir kiausiniais :D Kazkodel Lietuvoj vegetarizmas suvokiamas kaip TIK mesos nevalgymas...
Aldona
Na šiaip vegetarai tikrai valgo kiaušinius. Veganai jau nevalgytų kiaušinių. :)
Irena
O aš valgiau vien su grietine ir buvo žiauriai gerai. Žinoma spirgučių nevalgau, nors mačiau internete kaip pasigaminti vegetariškus spirgučius. Pagooglinkit rasit.
Atsakyti
Ramune
Musu seimos megstamiausi,tik mes niekad kiausiniu nededam, bet smulkiai tarkuotas morkas su svogunais, kmynais, druska, pipirais, siek tiek cukraus pakepinti keptuvej su aliejum ir idaryti 😋 niekas neisbega, o valgom su padazu ar grietine ar abiem👍😋😊😁
Atsakyti
Yummy
Puiki idėja įdarui - įprastai morkų įdarą gamindavome be kiaušinių. Šis variantas dar gardesnis! Ačiū!
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Ka galiu pasakyti...
Aldona
Irena
Atsakyti
Ramune
Atsakyti
Yummy
Atsakyti