1. Iš pradžių dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską bei citrinos žievelę. Tada sudedame gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą. Trindamos tarp pirštų suformuojame trupinius. Kiaušinį įmušame į stiklinę bei lengvai išplakame su vaniliniu cukrumi. Supilame į miltus bei užminkome tešlą.
2. Tuomet tešlą padaliname į dvi dalis bei suformuojame rutulius. Dedame į šaldytuvą maždaug 10-15 minučių.
Reklama
3. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsniu temperatūros. Stačiakampę kepimo formą (30x24 centimetrų) išklojame su kepimo popieriumi.
4. Po to kepimo skardos dugną išklojame su tešla bei tolygiai paskirstome uogiene. Likusią tešlą sutrupiname bei apibarstome pyragą. Kepame orkaitėje maždaug 40-45 minutes. Prieš patiekdamos atvėsiname. Skanaujame!